tiistai 2. huhtikuuta 2013

Neuvolakuulumisia

En ookkaan tainnut tänne kertaakaan kertoa, mitä meille oikein on neuvolassa sanottu.
Alkuun, mullahan tässäkin raskaudessa todettiin raskausdiabetes. Arvoja oon seurannut kotona, ja ainoastaan yks ylitys on ollut. Koko raskauden aikana. Ruokavaliolla siis olen saanut pidettyä hyvin kurissa sokeriarvot. Painoa on nyt kertynyt 10kg. Joka oikeastaan olikin mun tavoitteena, että maximissaan 10kg saisi paino nousta. Tota elopainoa kun on ennestään jo ihan tarpeeks...
Jimistä tuli 15kg ja Jadesta (rd tässäkin) 18kg. Joten ihan hyvä tää 10kg.
Lääkärineuvola tosiaan oli tossa viikko sitten. Ei oikein toivoa antanut, että pian syntyisi. Vauva ei ole laskeutunut, eikä supistukset ole tehneet mitään suurempia muutoksia. Sentin kanava lyhentynyt ja pehmiintynyt, siinä se. Kumpikaan aiemmissakaan raskauksissa ei laskeutunut muuta kuin vasta synnytyksessä. Sama taitaa tapahtua tässäkin. Aiemmat syntyi 41+5 & 41+3, joten tätäkin odotetaan syntyväksi joskus noihin aikoihin. Jospa edes huhtikuun lapseksi kerkeisi. Edelleen itse uskon tuohon vappuvauvaan :)
Alkaa paikat tosiaan puutua tähän. Turvotusta on kahden plussan verran ja tänään neuvolassa terkkakin kauhisteli tätä turvotusta. Painoa oli tullut kilon verran viikossa, joten on tuota nestettä hieman kertynyt..
Myös lapsiveden määrästä terveydenhoitaja puhui. Hänen mielestään vettä on paljon, ei käsipelillä uskaltanut mitään painoarviota antaa, sillä tuntuma oli huono veden vuoksi. Sf-mitta puhuisi myös puolestaan runsaasta veden määrästä. Viikko sitten mitta oli 35,5cm ja tänään 38cm. Sama mittaaja ja moneen kertaan mittasikin.
Laittavat konsultaatiopyynnön jorviin, ja mikäli heidän mielestä on aihetta huoleen, pyytävät kontrollikäynnille.
Oikeastaan vähän toivoisinkin, että pyytäisivät kontrolliin ja tekisivät painoarvion. Tietäisi minkä kokoista vauvaa ollaan saamassa. Aiemmat olleet 3990g & 4290g. Jospa tästä saisi edes vauvan kokoisen vauvan. Tuskin vain...
Raivotarjonnassa vauva on ollut ainakin siitä lähtien, kun asentoa ollaan neuvoloissa alettu seuraamaan. Olisko jostain 25 viikolta.
Tänään viikkoja on jo 37+5. Hurjan nopeasti aika on kyllä mennyt. Raskaus alkaa olla jo ohitse vaikka vastahan se alkoi. Tosiaan tässä raskaudessa kun oli töissä, niin ne viikot vain hujahti ohitse.
Muutaman päivän takaista kuvaakin. Tulee raskauskuvat hieman myöhässä tänne. Tuleepa kuitenkin :)

1 kommentti: