lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kestovaipoista.

Hää ajattelujen vastapainoksi nyt jotain muuta aihetta kehiin.

Kestovaipat on niin mielipiteitä jakava asia. Jimin vauva-aikana joskus mielenkiinnosta kokeilin kestovaippoja. Hänen kanssaan osakestoiltiinkin. Jaden kanssa osakestoiltiin sinne 9kk ikään, jonka jälkeen ei enää kertakäyttövaippoja käytettykkään. Niin ne vaipat jotenkin vaan vie mennessään..
Ne on vaan niin syötävän suloisia vaippoja pienen päällä, niihin kertakäyttösiin verrattuna.
Kai tätä jonkinsortin "harrastukseksi" voi sanoa. Vaippoja on kiva ommella ja ostella, ihan niinkuin lastenvaatteitakin.

Helpottavaa on sekin, näin autottomana kun kaupassa käy niin ei tarvitse käsissä kanniskella niitä isoja paketteja. Ei sellanen jättipaketti mahdu edes rattaisiin. Eikä tarvi laskeskella jäljellä olevia vaippoja, riittääkö ne seuraavaan kauppareissuun asti jne. Tietää, että aina on vaippoja saatavilla.

Vastasyntyneellä käytin sisävaippoja + kuoria. Niitä äitiyspakkauksen imse vimsejä, niin näppäriä vaippoja!
Myöhemmin imse vimset toimitti taskuvaipan täytteenä olo virkaa.


Taskuvaippoja käytin Jimillä jostain 3kk eteenpäin. Täytteeksi kaikkea, mikä vaan imee tarpeeksi hyvin. Juurikin noita imse vimsejä, vanhasta pyyhkeestä tehtyjä frotee imuja, flanellia, bambukangasta...Taskuvaippa on nimensä mukaisesti ommeltu niin, että taakse jää tasku imujen täyttöä varten. Kuivuu hetkessä narulla, eikä tarvi erillistä kuorta päällensä. Kuosikangas on kosteudenpitävää pul-kangasta.

Nyt vasta Jaden ollessa reilu vuoden vanha, olen löytänyt sisävaipat + villahousu yhdistelmän. Ja ei, en vieläkään pue lapselle niitä hahtuvasta tehtyjä housuja. Ne on mielestäni ehkä liian, no.. ei sopivat. 
Löysin babyidean HH Woolit ja niistä se sisävaippailukin sitten lähti. Sisävaippoja käytän Jadella lähinnä öisin ja HH woolit päälle. Yövaippa on päällä kuitenkin sen 10h. joten hengittää hieman paremmin villahousut kuin pul-kangas. 
HH woolit on kyllä näppärän näköiset, että joskus kyläily-/kaupunkireissuilla olen laittanut taskuvaipan päälle HH Woolit ikäänkuin varmistukseksi, ettei kosteus pääse hiipimään vaatteisiin. 
Villahousuthan pitävät lanoliinituksen jälkeen siis kosteuden sisäpuolellaan. Silti hengittää ulospäin ja on niin mukavat päällä. Ei hiosta, ei hierrä eikä haudo.
Sisävaippoja on niin näppärä ommella itsekkin. Aikaa menee 30 min kun saumat nopeasti ompelee yhteen ja lisää tarrat. Valmis! Ja kankaatkin kun voi olla lähes mitä vaan, joka joustaa edes jotenkin. 


1 kommentti:

  1. kiva postaus :) meilläkin osakestoillaan 10kk vanhan tytön kanssa. Lähinnä käytössä taskut, en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan villahousut+sisävaippa yhdistelmää.

    VastaaPoista