torstai 30. toukokuuta 2013

Päivitystä.

Aika menee kuin siivillä, ja sitä pitäisi tännekin keretä kirjoittelemaan.

Ihan näin alkuun, sunnuntaina on vauvan ristiäiset. Kaikki on ihan viittä vaille valmis, mutta Jimilleppä iski vesirokko! Tottakai juuri nyt. Pojan tautiin saa varautua sitten sen viikon verran ja sen jälkeen varmasti on vuorossa Jade. Vauvaa pitänee varjella, ettei tuota tautia saisi. Hieman kyllä jännittää kuinka tuo tulee onnistumaan. Vesirokko kun on niin vihuliainen tarttumaan, se voi tarttuu ihan vaan ilmastakin.
Mentiin puistoon tänään ja huomasin Jimin niskassa paiseen. Katsoin sitä lähemmin ja paiseen keskellä oli reikä, josta valui märkää. Ihan ensiksi ajattelin sen olevan ampiaisen pistos. Soitinkin Mikolle, tietäiskös hän, onko Jimiä pistänyt amppari. Ei ollut. Ei päiväkodissakaan sanottu, että olisi pistos käynyt..
Hetken päästä huomasin Jimin kaulassa patin. Katsoin sitä lähemmin, ja sehän oli vesikello. DingDong! Nostin pojan paitaa ja yllllätyys, siellähän oli vatsa täynnä vesikelloja. Ei muuta kuin takas kotiin.
Oltiin keretty vartin verran vasta ulkona olemaan, eikä lapset meinanneet  ymmärtää, miksi piti lähteä takaisin kotiin. Laps parat.
Anoppi toi apteekista kutinaa helpottavaa voidetta, ja Jimi ihan ylpeänäkin selitti mummille vesirokostaan. Poika tosin sekoittaa vesirokon rokotteeseen (jonka sai juuri 4-vuotis neuvolassa) ja rokotteen sekoittaa verinäytteen ottoon, jossa myös taannoin käytiin. Joten lopulta Jimi kertoi mummille, että lääkäri otti vesirokkoa käsitaipeesta.

Eilen myös kävin ulkona, ihan yksin. Tai en yksin, mutta ilman lapsia! NRJ Livessä oli tällä kertaa soittamassa Elokuu! AI ETTÄ! Sitä oli ihan pakko päästä katsomaan, joten ilmoitin siskollenikin, että osallistuu kilpailuun jossa voitti sisäänpääsyn kyseiselle keikalle. Voitettiin sitten molemmat, ja otettiin aveceiksi veljet mukaan.
Viimeksi oltiin maaliskuussa katsomassa Irinaa samassa paikassa, sitä ennen Mikael Gabrielta, Manboita...
Elokuu oli kuitenkin niin nähtävien listalla, että en halunnut ottaa riskiä ja missata sitä, joten kaksin verroin oli osallistuttava. Tuuri kävi taas!


Eipä tuo keikka kestä kuin pari tuntia. Siihen matka-aika päälle, niin olin muutaman tunnin poissa. Vauva selvis juuri ja juuri sen ajan ilman mua. Maitoa olin tietty pumpannut ennen lähtöäni tarpeeksi, mutta ei tuo raukka oikeen tuttipulloa huolinut. Reilu desin verran oli Mikko saanut kuitenkin syötettyä sen muutaman tunnin aikana, ettei nyt nälkälakkoonkaan pieni sentäs ryhtynyt. Tulipa kuitenkin huomattua, että pullolasta tästä ei saa, joten saas nähdä milloin sitä sitten itse pidemmälle menoille pääsee. Ei sillä, että nyt mikään kiire lähteä oliskaan, mutta jos miettii kuukausia eteenpäin.

Jotain pientä ompelustakin olen kerennyt tekemään. Ihme kyllä, sillä vauvasta on tullut kunnon sylivauva. Pienihän ei nuku enää muuta kuin sylissä. Ja jos ja kun ei sylissä kerkiä toista kuitenkaan koko aikaa pitämään, niin eipä toinen sitten nukukkaan. Tälläkin hetkellä tässä koittaa mahduttaa läppäriä ja vauvaa samaan syliin. Tartti tähän kyllä pöydän jo avuksi. Illat tuleekin vietettyä pitkälti sohvalla istuen vauva sylissä, katsomo.fi:stä sarjoja seuraten.

Postipoika tipautti myös vähän lisää kankaita tänään luukusta. Niille pitäisi keksiä vaan aikaa jostain lisää, jotta pääsee työstää oikein urakalla.


Yhtä tilausta vielä odottelen, jospa se tulisi sitten huomenna.

Näihin kuviin ja ajatuksiin, olikohan tässä kaikki tältä erää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti