sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulut ja muut

Ei menny muuten ihan suunnitelmien mukaan.
Aatonaattona sitten alkoi oksentaminen mulla. Ainahan noi just sillon tulee, kun niitä vähiten odottaa.
Koko joulukuun on ollut töissä enempi tai vähempi vatsatautia liikkeellä. Myös lasten päiväkodissa sitä oli joulukuun. Ihmeellisesti lapset sen onnistui välttämään, vaikka Jadekin vielä laittaa leluja suuhun ja muuta.. Olin niin varma, että tuovat taudin kotiin.
Itse onnistuin myös tuota tautia välttämään ihan viimeiseen. Tottakai perjantaina 21.12. sitten tartunnan kuitenkin sain ja jouluyllätyksen kotiin toin. Juuri viimeisenä työpäivänä ennen lomia!

Tänä jouluna meillä oli vielä suuret suunnitelmat. Mikon sukua ja mun sukua kokoontuu meille syömään jouluaterian ja viettämään aikaa yhdessä. Ei musta ollut tekemään mitään ruokaa, eikä kukaan nyt edes halunnut tullakaan tautia hakemaan.
Aattoaamuna Mikko kuitenkin paistoi kinkun, teki laatikon, keitteli ja paisteli perunoita ja valmisti kaiken, mitä meidän joulupöytään kuuluu. Sen lisäksi, että Mikko teki ruuan, hoiti myös lapset ja kodin. Musta ei ollut mihinkään. Hyvin koulutettu mies, ei voi muuta sanoa.
Jouluateria kuitenkin saatiin näin perheen kesken vain tosin. Itselle ei kyllä mikään maistunut, mutta se, että lapset ei jääneet tästä kaikesta ilosta paitsi, oli tärkeintä.

Ja jotenkin ihmeellisesti, kukaan muu ei tautia edes saanut. Ihan hyvä vaan, ei ole mitään herkkua valvoa lasten kanssa öitä oksennellen ja oksennuspyykkiä pesten. Varsinkaan, jos ja kun itse on taudissa.
Se kuitenkin siitä.

Huomenna se koittaisi uudenvuoden aatto. Mitään suurempia suunnitelmia ei sen varalle ole. Päiväsaikaan naapurit tulevat kyläilemään, illanmittaan keitellään nakit ja syödään perunasalaatin kera. Sen jälkeen illasta raketteja katselemaan ja vähän ampumaan. Ei me kauheesti noihin raketteihin olla koskaan panostettu, muutamat pikku paukut niin on lapsille ihmettelemistä.

Ja ajatella. 1,5kk vielä niin alkaakin äitiysloma! Aloitan sen varhennettuna, ei tuo selkä parka kestä enää kovin kauaa.. Töissä kun on paljon kyyristelyä ja nostelua, niin se vain pahentaa tilannetta.
Näihin tunnelmiin ja ei muutakun hyvää alkavaa uutta vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti