perjantai 22. kesäkuuta 2012

Saippuakuplat

Kun vihkiminen on toimitettu ja hääpari astuu kirkosta ulos, vieraat saavat puhallella saippuakuplia.
Tämä taitaakin olla nykyään suositumpaa riisien heiton sijaan. Johtunee varmaan suurimmaksi osaksi siitä, että monet kirkot ovat kieltäneet riisien heiton.

"Kyseessä on 1900-luvulla kansainväliseksi tullut tapa, joka on lähtöisin Englannista. Meikäläisissä vanhoissa talonpoikaishäissä ripottelivat paikoitellen anoppi tai appivanhemmat jyviä ja leivänmurusia, kun morsian saapui häätaloon. Tarkoitus oli sama kuin riisin heittämiselläkin: hedelmällisyyden ja vaurauden varmistaminen. Monissa maissa häätapoihin on kuulunut siementen tai kuivien hedelmien heittely morsiamen, sulhasen tai häävieraiden päälle. Vanhassa Kreikassa morsianta heiteltiin taateleilla, viikunoilla ja pikkurahoilla, vanhassa Roomassa sulhanen sirotti pähkinöitä väkijoukkoon ja slaavilaisissa maissa heiteltiin siemeniä tai humaloita vihkiparin ylle."

Askartelin aamulla meille saippuakuplakorin. Pienin siskoni saa toimia kuplien jakajana. Näitä pitää tilata kyllä vielä vähän lisää, lopullinen vieraslista kuin kasvoi hieman...
Ajatella, alle kuukausi enää häihin. Kunpa vain sää sallisi silloin!Viime viikonloppuna minulla oli polttaritkin. Siitä teen kyllä ihan oman postauksen, kunhan saisin vain kuvia ensin. Täysi yllätys minulle, en osannut kuvitellakkaan sinä päivänä, että tänään ne pirskeet tulee olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti