sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sehän puhuu!

Jimi meinaa.
On alkanut puhumaan jo niin, että ymmärrän mitä haluaa sanoa. On tätä odotettukkin jo!
"Äiti" on osannut sanoa jo aikaa, joskus täytettyään 1v oppi sanan ja merkityksen. 1v8kk sanoja alkoi tulee enemmän; poppa, äsi (isi), miau, vauva, hauva. Nyt 2v3kk sanoja on monta! Kolmisanasia lauseita tulee ja kehittyy koko ajan enemmän. Sanojen tuottaminen joidenkin sanojen kohdalla on vielä sellaista, että vaan minä ja Mikko ymmärretään mitä tarkoittaa, esim. patiainen. No se on ilmiselvä muurahainen. Suurin osa on kuitenkin muidenkin ymmärrettävissä. Tänään oppi senkin, kun jokin paikka kolahtaa tai osuu, niin siihen sattuu. Sit Jimi kolautteli koko ajan päätään ja jalkojaan leluihin ja lattiaan ja tuli sanoo "sattuu", näytti kohtaa ja piti puhaltaa pipi pois. Niin lyhyessä ajassa suuria muutoksia.

Myös erinäiset lorut ja laulut on tullu tutuksi. Osaa laulujen leikit ja yrittää laulaa mukana. Lähinnä vaan virkkeiden loppu tavuilla, mutta alku sekin on. Lemppareita on ehdottomasti 'autolla ajetaan varo varovasti', 'jänis istui maassa', 'hämähämähäkki' ja loru jonka nimeä en muista, mutta alkaa "maanantaina makkarat tehtiin, tiistaina tikut vuoltiin jne." Näitä se jaksais hoilata vaikka koko päivän.

Muita aiheita. Häävalmistelut alkaa olee päivä päivältä vaan realistisempia. Nyt alkaa olee valmiina jo meidän puvut, bestmanin puku ja kaasojen puvut. Ruokatarjoilukin ollaan saatu jo päätettyä. Kirkko ja juhlapaikka nyt on ollut jo hyvän aikaa varattuina. Koristeluja on valmiina, verhot, tuolien päälliset, pöytäliinat, väriteeman mukaisia pikku tilpehöörejä, riisipalloja ym. Vieraslista on kasvanut noin kymmenellä. Alkuun ajateltiin alkoholittomat häät (lukuunottamatta onnittelumaljoja ja ruokaviinejä). Tultiin siihen tulokseen, että kyllä se alkoholitarjoilu nyt tuleekin, mutta kohtuudella. Neljästäkymmenestä vieraasta n. puolet varmaan on sellaisia jotka alkoholia pystyy nauttimaan. Viinat tulee tosin pöytään sitten kun lapsivieraat on poistunu paikalta. Molemmat oltiin sitä mieltä, että ei lasten paikka ole humalaisten seassa. Sopiva valokuvaajakin on löydetty ja sopivan hintainen astiavuokraamo. Juhlapaikalla ei ole astioita ollenkaan. Eihän näihin oo aikaa enää kun alle 9 kuukautta. Ehkä ei sitten ihan hoppu tuu, kun näin hyvällä mallilla jo :)

Joitain kestovaippojakin on tullu jo! Babyland on halvasta hinnastaan huolimatta hyvä! Ainoa miinus siitä, kun ei ole reisinepparia, ne etusiivekkeet karkaa paikaltaan ja tulee rumasti roikkumaan reisien päälle.

Ei kuitenkaan roiku sillä tavalla, että kosteus pääsis vuotamaan. Ulkonäkö seikka, joka korjaantuu kun laittaa housut jalkaan :)
Muut vaipat onkin samanlaisia, joissa on se reisinepparikin. Ne on täydelliset meille! Istuu molemmille kuin nenä päähän. Ihanaa kun ei tullut mitään hutiostoksia, kun ison satsin riskillä yhdellä kertaa tilasi. Loppuja odotan kovasti saapuvaksi vielä.
Sorruin tilamaan vähän lisää, kun mitä edellisessä postauksessa esittelin. Joku 8 vaippaa lisää, + 10 mikroinserttiä ja hamppu ja bambu imuja. Näitä en muista yhtään montako tuli ostettua. Ehdottomia kuitenkin mm. yövaipassa. Ja yövaipoille on postissa tulossa vielä pikku kasa villiksiä. Reissuilla käytetään vielä kertakäyttösiä. Jos sattuiskin falskaamaan, niin ei tarvi montaa kerrosta vaatetta kantaa mukana. Ja sitten vielä likaiset vaipat roudaa kotiin jne. Kertakäyttöset siis mukavempia kodin ulkopuolella.
1 kommentti:

  1. Apua kun te ootte saanu jo paljon aikaan häiden suhteen! :D Meillä on häät vuoden päästä ja me ei olla tehty vielä mitään muuta kun varattu juhlapaikka ja pitopalvelu tulee juhlapaikalta. Tässähän rupee pikku hiljaa iskeen jonkun sortin paniikki päälle.. :D Ehkä pitäis ottaa ittensä vaan niskasta kiinni ja ruveta hommiin. :D

    VastaaPoista