keskiviikko 15. elokuuta 2012

Taskuvaipan ompeleminen kuvina

Lupasin kuvia peikkovaipoista. Aattelin napsia kuvia ommellessa ja näyttää kuinka vaippa valmistuu.

Tälläiseen lopputulokseen pyritään:1. Leikkaa kankaat (ulko- ja sisäkangas) ja ompele etukappaleeseen tarra / laita nepit.
Itse käytän neppejä.2. Ompele molempiin kappaleisiin kuminauhakuja takareunaan. Tästä tulee vaipan täyttöaukko.
3. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain. Kappaleet voi kiinnittää muutamalla nuppineulalla. Älä käytä kuitenkaan montaa neulaa, vältetään liian useaa pistoa pul-kankaaseen.4. Ompele kappaleet kiinni reunasta. Itse käytän ainoastaan siksakkia kiinnittämiseen. Halutessa voi ommella myös suoran ompeleen siksakin lisäksi tai saumuroida reuna.5. Leikkaa sopivan mittaiset kuminauhat reisiin. Itselläni on tulossa L-koon vaippa ja 17cm kuminauha on Jaden reisiin sopivan kokoinen pätkä.
Kiinnitän kuminauhat päistään kiinni muutamalla edestakaisella siksak-ompeleella. N. 0,5cm matkalta.Kiinnitetyt reisikuminauhat näyttävät vaipassa suunnilleen tältä. Kuminauhat kannattaa ommella pul-puolelle, tällöin vältytään sisäkankaan ulos tursuamiselta. Kaavoissa on useimmiten merkitty kuminauhojen kiinnityskohdat.


6. Pujota pieni hakaneula kuminauhaan. Nyt pujotetaan kuminauhat täyttöaukon kuminauhakujiin. Älä katkaise kuminauhaa vielä!
Ompele suoralla ompelella pariin kertaan kuminauhan päältä.
Lopuksi venytä kuminauhaa haluamaasi mittaan, ompele toinen pää kiinni ja vasta tämän jälkeen napsaistaan kuminauha poikki kerästä. Näin saadaan juuri sopivan mittainen pätkä kuminauhaa kujaan.
Pujota kuminauhat molempien kankaiden kujiin.
7. Käännä vaippa oikein päin. Muista suoristaa myös kaikki kulmat.
Ompele vaippaan päällitikkaus. Koska kuminauhoja ei ommeltu saumanvaraan kiinni, tarvitsee vaippaan tehdä kuminauhakujat myös reisiin.8. Kuminauhakujia reisiin ommeltaessa, venytä kankaiden välissä kuminauhaa kireästi. Kujaa kannattaa ommella muutaman sentin pätkissä, jotta varmistuu sitä, että kuminauha asettuu saumanvaran päälle nätisti etkä ompele vahingossa kuminauhan päältä.
Muista jättää neula alas kuminauhaa venyttäessä kankaiden välissä.
Kujan jälkeen jatketaan normaalisti vaipan päällitikkausta.
9. Päällitikkauksen jälkeen ommellaan siivekkeisiin tarrat / laitetaan nepit.


Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti