keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Aika rientää.

Niin se vain menee.
Viime postauksesta on taas melkein kulunut ikuisuus. Aikaa ei tosiaankaan enää ole arkisin. Päivät kuluu lasten kanssa touhuillessa, klo 21 lapset sänkyyn ja itse viettää pari tuntia sitä omaa-aikaa joka kuluukin näpsäkästi kodin kunnossa pitäen. Sitten tulee onneksi viikonloppu, jolloin voin vaan olla! Saan nukkua aamulla pitkään, eikä kaikkea tarvitse tehdä yksin. Tätä iloa kestää sen 2 päivää jolloin taas edessä paluu yh-arkeen.
Mutta ensimmäinen kuukausi on jo takana, muutama edessä.

Pikku neitikin täytti jo 1-vuotta! 10,9kg ja 79,5cm. Tarpeeksi pitkä lapsi ylettämään oven kahvoihin ja valokatkasijaan. Saa olla taas silmät selässäkin, koska vessan pönttöön on kiva käydä heittelee kaikkia mahdollisia tavaroita. Inhoon tätä vaihetta, kun sitten niitä ovia auotaan koko ajan ja mennään tekee tuhmuuksia.

Parin viikon päästä onkin uudestaan neuvola-aika ja puhutaan Jaden uniongelmista. Jade kun ei vieläkään, tähän päivään mennessä ole nukkunut yhtäkään kokonaista yötä. Max. 2h nukkuu kerralla, ja sekin unipätkä sijoittuu iltaan. Joskus ei tule sitä kahtakaan tuntia unta putkeen. Normaalisti heräilee siis tunnin välein koko hel**tin yön. 21-06 tunnin pätkissä tulee öisin unta, päivällä 12-14 yhdellä herätyksellä unta. Tuntimäärät kuulostaa ihan ok, mutta se tosiaan kun ei nukuta kun tunnin pätkissä.
Sentään jotain edistystä siihen, mitä se on ollut. Nyt Jade osaa nukahtaa itsekseen illalla sänkyyn ilman sen ihmeempiä temppuja. Tuoreessa muistissa on vieläkin ne kahden tunnin iltanukutussessiot. Ja aina sama toistui tunnin välein. Jadehan ei kyllä pikkuvauvana nukkunut kun 15-30 min pätkiä päivisin, valvoi pari tuntia ja taas pieni vartin pätkä unta. Öisin nukkui sitten miten sattui. 23 kävi yöunille ja heräsi aamulla klo 5. Nukkui tunnin putkeen, valvoi tunnin, tunti unta, valvoi tunnin.. Mikon kanssa vuoroteltiin yövalvomisia, niistä selvittiin jotenkin. Joskus 8kk iässä alkoi nukkua säännöllisemmin, päiväunia 2h ja yöunta sen 9-10h. Monella herätyksellä tosin.
Nyt vielä kun yksin hoitaa yöt ja päivät, niin alkaa se käymään itseenikin. Olo on voimaton ja silti on vaan paljon asioita mitä pitää tehdä. Toivottavasti saadaan Jaden uniongelmiin apua pian.

Viime yökin oli ihan kamala. Yöunille yritin käydä hyvissä ajoin, todellisuudessa pääsin nukahtamaan vasta 1.30 jälkeen. Vuoroin Jimi itki ja vuoroin Jade. Jossain vaiheessa Jade jäi vielä valvomaankin yöllä.. Ja aamulla klo 6 kuului heräämisääniä sängystänsä. No, 2 yötä vielä ja sitten pääsen nukkumaan kokonaiset yöunet! Niillä jaksaa taas ensi viikon.3 kommenttia:

  1. Menny ihan ohi multa Jaden synttärit. Onnittelupusut Sille!

    VastaaPoista
  2. Mainitsit tosta ovien aukomisesta että ku se ärsyttää sua ku pitää koko ajan vahtia.. meillä oli sama ongelma mutta käännettiin oven kahvat ylös päin niin meillä ei ainakaa toistaseksi ole saatu niitä auki ja pojalla on ikää 1v7kk. kannattaa koittaa. :)

    VastaaPoista