keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ompeluksia.

Nyt niitä kerkeän vähän tännekkin lisäilemään.

Ompelukset liittyvät vaippoihin, tottakai.
Aiemmin vaippojen täyttäminen oli yhtä aivojumppaa, kun joutui miettimään että minkä imun yhdistää minkäkin kaveriksi, onko tarpeeksi kerroksia, onko materiaalit yhteensopivia jne..
Ratkaisuksi ompelin yksiä imuja, jotka yksistään riittävät vaipan imuksi.

Perhostaittoimut!
Imu nepitetään kulmistaan muotoonsa. Yhdessä imussa on kerroksia neljä; joustofrotee-2 kerrosta bambuhamppufleeceä-(bambu)joustofrotee. Ja kun tämän taittelee kolmin kerroin, tulee imukerroksia yhteensä 12. Se riittää päivä käyttöön vallan mainiosti. Myöskin joustofrotee kerrokset taitetun imun välissä levittävät kosteutta tasaisemmin.

Perhostaittoimut ovat siitäkin hyviä, että yhdessä imussa on riittävä imukyky, myöskin se kuivuu pesun jäljiltä nopeasti, kun saa levitettyä auki. Neppien ansiosta pitää muotonsa vaipan sisällä. Näppärää!

Myöskin muokkasin hieman Imse Vimse AIO. Vaippa on yleisilmeltään aika tylsä, perus valkoinen. Näissä myöskin imukyky on aika heikkoa, muutama hassu kerros froteeta. Malli kuitenkin on hyvä, vaipassa on myös vuotosuojat.
Vähän ilmettä vaipalle, ja sitä imutehoa, niin on kivempi vaippaa tulevaisuudessa vauvalle vaihdella :)

Tekstiiliväri ei pul-kankaaseen tarttunut, joten ainoastaan sisus värjääntyi. Ilmettä vaipalle sekin tuo, kun että kaikki vaipan osat olisivat tylsän valkoisia...

1 kommentti:

  1. En ikinä unohda sitä kun nuo kestovaipat olivat muovia ja sisälle laitettiin harso. Vauvallakin mukavaa kun materiaalit muuttuu ja paranee.

    VastaaPoista