lauantai 23. helmikuuta 2013

Aresti.


Voin muuten kertoo, että kerta riitti.

Tässä eräs päivä, Jimi päätti lähteä vähän omille teilleen. Tai ei varsinaisesti omille teilleen, mutta kuitenkin.
Mikko oli hakemassa lapsia päiväkodista ja Jade jäi päiväkodin porteille jumpittelemaan. Heittäytyi maahan, eikä suostunut liikahtamaankaan. Samaan aikaan Jimi kuitenkin jatkoi matkaa kotiinpäin.
Tästä meiltä on tosiaan matkaa päiväkodille 180m, ja matka koostuu kävelytiestä.
Päiväkodin portailta on alamäkeä, jonka Jimi juoksee aina edeltä. Jää kuitenkin odottamaan mäen alle, että hakija ja Jade kävelevät mäen alas.
Kuitenkin, Jimi siis jatkoi matkaansa tuona päivänä päiväkodilta mäen alle - Jade ei suostunut jatkaa matkaa millään. Kun väkipakolla kuitenkin Mikko sai Jaden mukaansa, ei Jimi enää odottanutkaan mäen alla.

Mikko käveli vähän matkaa vielä eteenpäin (n. 10 metriä mäen alta), jos poikaa näkyisi. Ei näkynyt ei. Mikko soitti mulle, onko Jimi tullut jo kotiin. Ei ollut ei.
Nappasin avaimet ja puhelimen mukaan ja lähdin ulos huhuilemaan. Ei kuulunut eikä näkynyt mitään muuta kuin Mikko ja Jade kävelemässä kotiin päin. Mikko luovutti Jaden mulle ja lähti etsiskelemään Jimiä lähiympäristöstä. Mitään ei kuitenkaan näkynyt tai kuulunut.
Me oltiin Jaden kanssa tultu sisälle, jos Jimi ilmestyisi oven taakse. Jimi osaa kuitenkin kotiin, joten pakko oli kotonakin olla päivystämässä.
Jonkin aikaa Mikko etsiskeli poikaa, kunnes päiväkodilta mulle soitettiin, että Jimi on mennyt sinne takaisin.
Oli mennyt päiväkodin alapihalle (isompien lasten puolelle) ja kehuskelleet heille, kuinka hän on karannut ja oli piileskellyt päiväkodin piharoskiskatoksen takana..
Alapihan hoitajat oli nähneet kuitenkin, että Jimiä oltiin tultu jo hakemaan, eli on siis luvatta päiväkodinporteilla pyörimässä.

Kyllä putosi suuri lasti harteilta, kun kuuli, että Jimi on löytynyt. Ja sai poika kyllä kuulla kunniansa.
Kun ei kerran osannut kävellä nätisti kotiin, niin täytyisi tästä lähtien Jimi sitten kytkeä valjaisiin kun jonnekkin lähdetään. Jimi ei ideasta tykännyt.

Kun seuraava kerta tuli, Jimi tosiaan laitettiin valjaisiin, ja sai poika kävellä koko matkan tiukasti nyörin päässä. Kyllä oli poika niin nöyränä, ettei tosikaan.
Kerta tosiaan riitti, ja siitä lähtien onkin kävellyt nätisti vierellä kun jonnekkin ollaan menty. Ei enää juoksentele edellä, vaan nätisti rattaiden vierellä kävelee koko matkan.


Niitä aiemmin lupaamiani ompelus kuvia on tulossa tosiaan pian. Alkukuusta tilasin erään kangaspaketin, eikä se ole vieläkään perille saapunut.. Tosin se lähetettiin vasta perjantaina, joten ensi viikosta tulee, ja pääsen jatkamaan ompelusjuttuja. Sen jälken niistä kuvaa :)
Ihmeen kauan kyllä kesti tuon kangaspaketin lähettämisessä.. En taida sieltä enää tilatakkaan jatkossa. Kaikki muut tilaamani kankaat muista paikoista on jo tulleet ja leikelty, vain tuota yhtä sai odottaa näin pitkään.

Ja lopuksi kuvaa torstailta, kun taas tuli täyteen viikkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti