tiistai 24. tammikuuta 2012

Pohdintoja..

Jimihän on ollut siis vajaan vuoden verran päiväkodissa, osa-aikaisesti.
Jaden vaikea vauva-aika oli tosissaan silloin aikoinaan kamala ja saatiin neuvolan kautta perhetyöntekijä. No se ptt kävi sen yhden kerran kunnes jäi pitkälle sairaslomalle eikä meille löytynyt sijaista. Saatiin kaupungilta hyvitykseks "etu-seteleitä", jolla olis saanut MLL:n palveluista alennusta. Soittelin paikkaan eikä heillä ollut vapaita työntekijöitä meille. Viimeiseksi vaihtoehdoksi jäi päiväkoti, kerhotkin on yli 3-vuotialle. Lyhyt sepostus siitä miksi päiväkoti, vaikka itse olin kotona.

Mutta asiaan. Nyt tilanne on muuttunut, Jadekin on jo normaali ihmislapsi ja nukkuukin suht hyvin. Ja haluisin lopettaa päiväkodin kanssa sopimuksen, kun en koe että sille olis enää tarvetta. Mikko on jyrkästi vastaan...
Kovasti oon yrittänyt Mikon päätä kääntää asian suhteen ja kattellut noita seurakunnan kerhoja. Huhtikuussa olisi hakuaika. Jimi täyttää 22.3. just sen 3v. Ja mun mielestä olis miljoona kertaa parempi hakea paikkaa johonkin kerhoon Jimille, kun olla päiväkodissa "tyhjän panttina". Ja toi kerhopaikkakin on lähempänä kuin päiväkoti, vaikka päiväkotiinkin on vain matkaa 180m. Kerhopaikka on tien toisella puolen, ei siis suurempaa vaivaa tulis matkastakaan.

Ja kerho olis Jimillekkin hyvä, kuitenkin kun on melkein vuoden verran tehnyt ja ollut tollasen ryhmän kanssa ja Jimi on hirveen sosiaalinen ja menevä tapaus, joten vaatii sitä aktiviteettia vähän enemmän kuin Jade ja asukaspuisto. Hyvin viihtyny päiväkodissa ja se onkin kanssa yks iso harmistus, kun jonain päivänä Jimi tajuaa ettei sinne enää mennäkkään.. Äh.. Mitä tässä pitäis tehdä.
Eiköhän sieltä kerhostakin kavereita saa.. Ja saakohan sitä kerhopaikkaakaan edes, taitaa mennä aika kuumille kiville noi tollaset.

En tiedä miksi tää asia stressauttaa nyt jotenkin turhankin paljon.. Vielä en oo päiväkodille lopetuksesta puhunut, koska Mikko.
Mikko pelkää sitä tän vuoden Lappeenranta reissua vielä, että kun jään taas viideks kuukaudeks yksin  niin miten sitten. Käytännössähän toi kerho vs. päiväkoti ei muuttais mitään, ainoastaan sen, että Jimi ei nuku päiväunia kerhossa. Kerho olis sen 3h/pv, päiväkodissa Jimi on nyt max. 5h/pv, joista nukkuu sen viimeset 2 tuntia.

Onko päiväkodille helpompaa lopettaa sopimus näin "kesken kautta", vai olisiko järkevintä ajoittaa lopettaminen kun kesäloma alkaa? Ja saako kerhoihin hakea (huhtikuussa haku, kesäkuussa päiväkodin kesäloma) jos lapsella on paikka vielä hakuaikana päiväkodista?

Vähän kuvia Jimistä vauvana. Voih!

1 kommentti:

  1. Onko teilläpäin puistotoimintaa? Se voisi olla hyvä vaihtoehto jos nimittäin teillä on tälläinen mahdollisuus.

    VastaaPoista